Onze filosofie :

Voor je dromen zorgen !

Kalk en ons : een groot liefdesverhaal !

De filosofie van Wallrok is om natuurlijke esthetiek te combineren met een glimlach van tevredenheid over de resultaten van ons werk.

Kalk, dit voorouderlijke bouwmateriaal, heeft altijd centraal gestaan in onze knowhow, vanwege zijn grote kwaliteiten en gebruiksgemak.

In combinatie met natuurlijke pigmenten laten onze kunstenaars de elegantie van dit materiaal met zijn oneindige afwerkingen tot uiting komen, voor het comfort en de uitstraling van uw huis.

Maar wat is kalk eigenlijk ?

Kalk wordt veel gebruikt in metselwerk en isolatie. Dit oude materiaal is meer dan ooit in de mode in de ecologische bouw. Het gebruik van hydraulische kalk gaat terug tot de oudheid. Maar laten we meer te weten komen over de samenstelling en het gebruik ervan.

Wat is hydraulische kalk ?

Hydraulische kalk is natuurlijke kalk, geproduceerd door het bakken van kalksteen en klei:

  • In dit type kalk hebben kalksteen en klei niet dezelfde verhouding.
  • Het aandeel klei in de kalk bepaalt de dampdoorlaatbaarheid van het product: als de klei in grote hoeveelheden aanwezig is, wordt het product minder dampdoorlatend, maar heeft het een grotere weerstand.

Hydraulische kalk kan worden gebruikt om binnen- en buitenmuren te beschermen, maar ook om ze een esthetisch uiterlijk te geven. Zoals de naam al aangeeft, heeft hydraulische kalk eerst water nodig om uit te harden en daarna lucht.

De voordelen van natuurlijke kalk

Het is geen toeval dat hydraulische kalk bijzonder populair is in de ecologische bouw.
Natuurlijke kalk heeft veel voordelen bij het bouwen of renoveren van een huis:

  • Vergeleken met luchtkalk is hydraulische kalk resistenter, waardoor hij geschikt is voor gebruik in vochtige ruimten.
  • Aan de buitenkant beschermt en verfraait het muren dankzij zijn waterdichtheid. Dit beschermt de muren tegen het weer.
  • Doordat het dampdoorlatend is, laat het de ondergronden ademen en voorkomt het de ontwikkeling van schimmel en condensatie in vochtige ruimtes.

Voor een meer esthetische afwerking kunnen natuurlijke pigmenten of zand worden toegevoegd, en je hebt een pleister die past bij de binnenhuisdecoratie van het huis.